Thermisch ontlakken

Voor het thermisch ontlakken of ontvetten van uw onderdelen of producten kunnen wij u van dienst zijn.

Bij het thermisch ontlakken (wat men in de volksmond ook pyrolyse ontlakken noemt) worden de producten in een speciale ovenkar geplaatst. De maximale afmetingen van het te thermisch ontlakken producten bedragen l x b x h = 3000 x 2000 x 2000 mm. De ovenkar wordt in een oven geplaatst die men hermetisch afsluit, de ontlakoven wordt daarna langzaam op temperatuur gebracht. De oventemperatuur is tijdens het proces volledig onder controle, omdat de oven is uitgerust met een speciaal koelsysteem.

thermisch ontlakken

 
Doordat geen zuurstof wordt toegevoegd, gaat de lak niet branden en zal er ook geen metaalvervorming optreden in het object dat u thermisch wilt ontlakken. U zou er toch ook niet aan moeten denken dat het mooie strakke plaatwerk van uw geliefde auto helemaal vervormd is.

De gassen en dampen die ontstaan in de pyrolyse-oven worden volledig verbrand in een naverbrander bij een temperatuur van 950 C. Door deze zeer goed geregelde temperatuur kunnen ook dunne plaatwerk delen van auto's en onderdelen van motoren en bromfietsen thermisch worden ontlakt. Daarna kunnen deze delen worden na gestraald en gepoedercoat of gespoten natlak. Dit proces is ook ideaal voor het restaureren van uw geliefde oldtimer. Wij adviseren u graag naar de mogelijkheden versus de kosten.

Naast het thermisch ontlakken van voortuigen kunnen wij ook diverse andere objecten verwerken: denkt u eens aan zeer vete of aangekoekte frames, bakblikken oliebollenmachines. U bent van harte welkom om uw objecten bij ons te laten thermisch ontlakken, Wij hebben een grote tevredenheid onder onze klantenkring van Utrecht tot ver daarbuiten.