Glasparelstralen

Straal totaal heeft de beschikking over drie glasparel cabines.

In deze cabines glasparelstralen wij uitsluitend non ferro metalen om koolstofbesmetting te voorkomen. Als extra zekerheid op deze besmetting zijn onze straalcabines ook voorzien van diverse magneetzeven. Glasparelen word uitgevoerd doormiddel van niet scherpkantig straalmiddel, wat bestaat uit gebroken glasbolletjes die een lage Ra waarde ( glad en rein oppervlak) geven. Glasparelen draagt ook bij tot een versteviging van het oppervlak en geeft een mooie egaal matte verfraaiing zonder dat dit het basis metaal aantast. Kortom een mooie aanvulling op uw produkt.

Glasparelen word door Straal totaal onder andere toegepast op rvs producten. Hiermee verkrijgen wij een visueel gelijkmatig oppervlak, door lasvervuiling, oxidehuid, kleine krasjes en zetranden te verwijderen en word daarom niet alleen als reinigings maar ook als finishing methode ingezet.

Glasparelstralen word ook veel toegepast voor de voedingindustrie. U kunt hierbij denken aan kleine onderdelen maar ook tanks en machine opstellingen mixers, rvs veiligheidshekwerken en alle andere voorkomende non ferro apparatuur die hierbij voorkomen.

Maar ook diverse andere non ferro metalen onder andere aluminium worden bij Straal-totaal veelvuldig behandeld. Ook hierbij gaat het vaak om de reinheid en finish van het oppervlak om hierna bijvoorbeeld te anodiseren. Ook lichtmetalen velgen worden met een glasparel behandeld om zo een mooie strakke poedercoating te verkrijgen.

Wij kunnen in samenspraak met u voor al uw werkzaamheden op glasparelstralen een passende oplossing vinden. Belt of mailt u ons gerust bij vragen over de diverse handelingen of maak een afspraak om onze processen te bekijken.