Schooperen

Schooperen is genoemd naar de zwitser Schoop die deze techniek ( thermisch spuiten) heeft uitgevonden.

Schooperen is het thermisch spuiten van vloeibaar zink of aluminium op een schoon gestraald oppervlak. De reinheid van stralen en dus ook het straalmiddel is zeer belangrijk voor de hechting van het zink / aluminium op het te behandelen oppervlak.

schooperenBij schooperen word een zinkdraad of zinkpoeder door een spuitpistool getransporteerd en doormiddel van elektriciteit of vlam verhit waardoor het zink of aluminium vloeibaar word en doormiddel van perslucht op het te schooperen voorwerp word gespoten waar het direct zal stollen in een goed hechtende taaie laag zink. Maar ook is het mogelijk om een aluminium laag aan te brengen of een combinatie van eerst zink en dan aluminium. Deze combinatie methode is uitermate geschikt voor gietijzer en maritieme toepassingen. Hierbij kunt u denken aan onderdelen van boortorens , scheeps onderdelen en constructies die in zwaar corresieve omstandigheden verkeren en door deze behandeling worden deze materialen duurzaam beschermd en de levensduur met vele jaren verlengd.

Maar ook na het gritstralen van bijvoorbeeld uw oldtimer of stalen tuinmeubelen is deze behandeling een welkome toevoeging aan de levensduur van uw produkten.

Na de door ons uitgevoerde behandeling is het bij zink schooperen raadzaam om een natlak of poedercoating aan te brengen. U kunt op deze manier in overleg met ons over wat het beste past bij uw product.

Belt of mailt u ons gerust bij vragen over de diverse handelingen of maak een afspraak om onze processen te bekijken.